Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Bettan Sjögren, egentligen heter jag Elisabeth men väldigt få kallar mig för det, och jag är 52 år. Jag bor i Östersund, är singel och har en son som fyller 23 år i september. Jag är ”sjukpensionär” på deltid och jobbar hemma som telefonförsäljare, av många ett väldigt hatat släkte men jag älskar mitt jobb. Det ger mig möjligheten att ha kontakt med människor och jag kan jobba när jag orkar och mår bra. Jag ägnar mycket tid åt att vara ute med min hund Ceasar, 9 år. Han är en blandning mellan border-collie, schäfer och golden. Jag brukar säga att han är mina favorithundar i en och samma hund. Han är i alla fall min bäste vän och ständige följeslagare. Han är väldigt klok och han hjälper mig  med att tex plocka upp saker som jag tappat när jag är extra stel i ryggen och kroppen. Han hjälper mig  bara genom att finnas som sällskap och såklart gör han ju att jag kommer ut, fast jag ibland egentligen inte orkar 🙂

Jag har väldigt många vänner och familjemedlemmar omkring mig men jag har de senast åren dragit mig undan och inte orkat umgås med nästan någon öht. Det är väldigt synd och jag jobbar nu på att ”ta mig ut” mer när jag äntligen känner  att både kroppen och knoppen börjar få tillbaka ork och lust.

Bloggen kommer att handla om mig och mitt liv och hur det är att leva med sockersjuka, jag har typ 1 och har haft det sen jag var 12 år 1975 Jag kommer också att skriva om min väg tillbaka till livet efter åratal av inre stress, både pga min sjukdom och yttre omständigheter. Eftersom jag gärna vill vara med och förändra sjukvårdens inställning till att försöka behandla sjukdomar genom kosten så kommer jag också att skriva om sådant jag retar mig på och blir upprörd över inom just vården idag. Jag kommer också att skriva om andra sätt att hantera sjukdom och stress, såsom tex mindfulness

Ända sen jag för fem år sedan märkte hur mycket bättre jag mådde av lchf så har jag funderat på varför sjukvården envisas med att rekommendera sockersjuka att äta så mycket av det som gör dem sjuka, dvs socker och alla andra kolhydrater som till slut blir till glukos i vår kropp??

De här funderingarna ledde till att jag bla var med och startade gruppen Uppkäftiga diabetiker på facebook. Tanken med gruppen är  att sprida kunskap om sockersjuka och lchf och att hjälpa människor till en bättre hälsa.

Min uppfattning är att det är tusentals  sockersjuka som fått ett bättre liv genom att gå över till lchf. Detta gäller såväl typ 1 som typ 2. Som typ 2 kan man genom att gå över till strikt lchf leva ett liv utan mediciner och som typ 1 kan man få ett betydligt jämnare blodsocker med en kraftigt minskad insulindos. Jag själv tar ca 20-30% av min tidigare dos.

Så, vill du lära dig hur du enklare kan hantera ditt blodsocker så kan du börja hänga här med mig. Jag  kommer att  dela med mig av  det jag lärt mig under de här åren och jag hoppas på att jag hittar nya spännande saker att dela med mig av också.

Vi ses 🙂
PS Om någon undrar så kallar jag mig för sockersjuk numer eftersom jag tycker att det säger mer om vad sjukdomen handlar om än vad “diabetiker” gör. Jag kräver inte att någon annan ska göra det om det inte känns bra men för mig och många av mina vänner så är det det enda rätta, därav namnet “sockerbet(t)an, 😉 DS

3 thoughts on “Om mig”

  1. Fortsatt all Lycka till med Ditt värv !

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s