svardet-och-pennan2

NU fick jag lust att börja blogga lite igen. Jag har inte haft så stor koll på vad som hänt i ”sockervärlden” det senaste halvåret men jag förstår att det inte är så mycket som har blivit bättre. Jag har en vän som lider av ulcerös colit och som just nu mår väldigt dåligt. Vården verkar ha slut på idéer och det kan tal om att operera bort en bit av tjocktarmen och få en sk stomi. INGEN har någonsin nämnt för honom att det kan vara bra att undvika kolhydrater och framför allt gluten vid magbesvär. Jag har lovat att hjälpa honom att gå över till lchf och komma med råd och tips. Jag tänker då inte låta dem ta bort en bit av hans tarm när jag vet att det finns andra sätt. Så, nog behöver informationen om faran med socker spridas, det är då ett som är säkert.

Jag kommer att fortsätta skriva om den sjuka vården men även om andra saker som är ”sjukt” i samhället. Så, det kommer väl att bli lite blandat om livet i stort och smått. Jag hoppas att några av mina gamla läsare vill hänga med mig ett tag igen!

Vi ses snart igen!

Annonser