marie_nehagen

På bilden ovan ser ni Marie Nehagen som tillsammans med Patrik Olsson grundade gruppen Smarta Diabetiker. Marie avled tragiskt nog förra året i sviterna efter en njurtransplantation. Marie var en härlig tjej som hjälpte många till ett friskare liv ända in i det sista, hon var en riktig kämpe. Vi saknar dig Marie! ❤   Jag återkommer strax till Smarta.

Jag har nu ”kommit till liv igen” efter en, till viss del, planerad paus från fb. I alla fall när det gäller att engagera mig i sockersjuka mm, ibland blir jag bara sååå trött på allt. Istället har jag den senaste veckan ägnat mig åt – skräpplockning . tro´t eller ej? De som är mina vänner kanske har sett mina bilder på soppåsar och läst om min och Ceasars ojämna kamp mot skräpet i vårt område. Jag deltog i ett evenemang som heter Gå en promenad och plocka skräp. Det var massor med människor som i en vecka gjorde Sverige liiite renare, alla heder åt alla som var med. Jag kommer inte att sluta plocka skärp trots att evenemanget är slut och har en del planer för att utveckla det här tillsammans med Stina Andersson som drog igång det hela. Det komiska i det här att jag för exakt fem år sedan idag skrev ett litet upprop till mina vänner på fb att ta med sig en påse och plocka skräp, men jag fick inte så stort gehör på det, he he 😉 Ceasar var såklart med varje dag och han blev lite uttråkad emellanåt så han fick hjälpa till lite, han och min farmors gamla ”plocktång” var mina bästa hjälpmedel.  Jag försökte lägga in en länk till ett videoklipp jag gjorde men fick inte till det, det finns på min fb-sida om någon vill se det, från den 17/5.

Men, nu till saken. Jag har förut skrivit om att det kommer att hända mycket med Smarta diabetiker och nu är en av de sakerna officiell i alla fall. Vi har startat en stiftelse i Marie Nehagens namn. Det här kommer att bli jättespännande att följa och jag hoppas att det kommer att kunna hjälpa oss i vårt arbete att sprida kunskapen. Jag lägger in länken till uppropet om stiftelsen i slutet.

Imorgon ska jag till sjukhuset för att göra ett ultraljud på levern och hämta min hett efterlängtade Freestyle Libre. Det ena känns sådär och det andra känns väldigt spännande, jag återkommer och berättar mer.

Smarta diabetikers stiftelse

”Ingenting hände i det förflutna som kan hindra dig från att vara närvarande nu”

– Eckhart Tolle –

 

Annonser