160_F_67225385_0alHVPcwKghZEI8fkbLZEddyxH5tHfy7

”Lågkolhydratdieter är inte bättre än andra dieter vid typ 2-diabetes. Det slår Pamela Dyson från universitetet i Oxford fast i en presentation vid en diabeteskonferens i Malmö på tisdagen.”

Citatet ovan är taget från Dagens diabetes där Stig Attvall fortsätter sin smutskampanj mot LCHF. Jag undrar just vad syftet är? Jag har INGEN som helst aning faktiskt. Om citatet ovan skulle stämma, hur kan det då komma sig att så många tvåor är smalare, friskare och tar allt mindre diabetes-medicin?

OCH, hur han kan välja att föra fram en studie från någon som inte har bättre koll än denna Pamela Dyson är också en gåta för mig. Vad sägs om hennes kunskap om vad kolhydrater är  och vad LCHF innebär?

”Hon avfärdar även att lågkolhydratdieterna skulle innebära större intag av mättade fetter, vilket hon förklarar med att mättat fett ofta kommer från mat som innehåller kolhydrater såsom kött och godis.
– Minskar man på intaget av kolhydrater minskar man också intaget av mättade fetter. Slutar man äta chips och kakor är det inte bara kolhydrater man drar ned på eftersom de även innehåller fett.”

Ja. jag tror inte jag behöver kommentera hennes åsikter så mycket mer. Hon säger det så bra själv i de här citaten. Inte den skarpaste kniven i lådan tror jag.

”Att ge en dåre goda råd är som att hälla vatten på en gås”

Annonser