glödlampa

Nu har jag varit på diabetesmottagningen och träffat min läkare, det var flera år sen sist. Det gick relativt bra och jag ska berätta om det i ett separat inlägg. MEN, när jag satt i väntrummet så fick jag syn på en liten hållare med armband och halsband från Diabetes Wellnes. Man får halsband/armband gratis om man skickar in ett frankerat kuvert till dem. Halsbanden och armbanden är skapade med tanke på att informera människor om att den som bär dem har sockersjuka om hen skulle råka ut för något och inte själv kunna meddela sig med omgivningen.

Armbanden finns i olika färger och man kan få texten på svenska eller engelska, alltså I have diabetes eller jag har sockersjuka. Armbanden fick mig att tänka på det som jag har blivit varse om de senaste åren. Nämligen att många barn, och föräldrar, känner sig missförstådda och attackerade av omgivningen när det gäller förståelsen för typ 1. Människor omkring dem tror att barnen blivit sjuka för att de har ätit för mycket socker bl a. Då tänkte jag så här; Varför inte  hjälpas åt genom att skaffa dessa armband, och bära dem såklart, och berätta om vad sockersjuka typ 1 handlar om och försöker utrota de fördomar som många upplever. Vi kanske till och med kan försöka komma på någon bra slogan som vi kan sprida och hjälpa barnen som skäms för sin sjukdom att istället vara stolta över att de klarar av att leva med en kronisk sjukdom. Det är ju ganska tufft och kräver ett starkt psyke. DET är ju något att vara stolt över inte att skämmas för.

Här lägger jag in länken till Diabetes Wellnes där du kan beställa ditt armband. Synd att de inte fanns i blått men gult, orange eller rött får väl duga? 🙂 Nu ska jag fundera lite på hur vi ska göra detta, kom gärna med förslag om du har något.

Armband och halsband från Diabetes Wellnes

”Det finns två sätt att sprida ljus, att vara ljuset, eller spegeln som reflekterar det”

-Edith Wharton-

OBS! Om du inte själv är diabetiker kan du kanske köpa ett armband till någon du känner eller helt enkelt köpa ett till dig själv. Om någon undrar så kan du säga att du bär armbandet för att synliggöra barn med typ 1, det blir också ett bra tillfälle att berätta vad sjukdomen handlar om.

OBS2! Tack vare Robin så kom jag på att jag nog hade lite otur när jag tänkte angående armbanden till er icke-diabetiker. Nja, det kanske inte är så smidigt om var och varannan har ett armband där det står; jag är diabetiker.  😉  Kan ju bli lite förvirrat om något skulle hända personen som bär armbandet och det inte stämmer. Hmmm, jag ska fundera på det här. Kanske går att göra något armband som visar att man stöttar barn med typ 1, och även vuxna förstås.Jag ska ringa till Diabetes Wellness och höra vad de kan göra. Jag återkommer med information!

Annonser