IMG_0070

Idag har jag bakat och det här brödet är så otroligt enkelt att göra. Jag vill dela med mig av recepet som från början kommer från Birgitta Höglunds mat, tack Birgitta. Jag äter det inte varje dag men ibland saknar jag något att ”knapra på”, något att ha under osten.  😉 Brödet beräknas bli ca 20-30 bitar, hela plåten innehåller 15 gram kolhydrater, 31 gram protein och 120 gram fett. Om du delar upp den i 24 bitar så blir det ca 0,6 gram kolhydrater per bit.

INGREDIENSER;

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

0,5 dl hela linfrön

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk 

0,5 dl kokosfett, utan smak. Jag tog med smak idag och det gick lika bra tycker jag.

2,5 dl vatten

1 tsk salt

Ev. lite flingsalt.

Ev. Vallmofrön

GÖR SÅ HÄR;

Sätt ugnen på 150 grader (varmluft 140 grader)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vattnet i en kastrull tillsammans med kokosfettet och koka upp. Kokosfettet ska smälta.

Häll den kokande vätskan i bunken och rör om. Smeten blir fort väldigt seg av fiberhusken. Häll ut smeten på plåt som är täckt med bakplåtspapper. Det lättaste sättet att breda ut smeten är att lägga ett bakplåtspapper uppe på smeten och så drar du med händerna ut smeten över plåten, jag har provat att använda olika redskap men jag tycker att det är enklast med handen, eller händerna. Jag tycker att brödet blir godast ju tunnare det är så jag försöker breda ut det över nästan hela plåten. Ta bort det översta pappret och strö lite salt över om du vill. Den här gången använde jag Vallmofrön som jag strödde ganska rikligt över hela brödet. 

Grädda i 45 minuter. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär bitar med en pizzaskärare eller liknande. Sätt tillbaka plåten i minst en halvtimme, om kexen är sega så ska de stå längre att torka i ugnen. Ju tjockare kex du gör desto längre tid tar det för dem att torka.

SMAKLIG SPIS  🙂

 

Annonser